Свържете се с нас

Новини

300 лева такса за незакрита банкова сметка

Published

on

„Много хора се жалват от натрупани суми от такси за обслужване на банкови сметки, които не ползват“, разкриха от Федерацията на потребителите в България.

Дълг в размер на 300 лева натрупа потребител към банка за такси за обслужване, тъй като не закрил сметката, след като спрял да я ползва.

Федерацията е затрупана с такива жалби от хора, които поради немарливост или други причини не са успели да закрият сметките си и се трупат суми за обслужване. Това съобщи Константин Павлов от потребителската организация пред „Телеграф“. Той посочи, че в конкретния случай става въпрос за сметка, която не е използвана от 2009 година насам, но след като не е закрита, на потребителя се начисляват такси за обслужване.

Сред другите проблеми, с които се сблъскват потребителите, е, че не могат да си плащат кредитите. В предишни години повечето от жалбите били предимно на пенсионери, купили си някакъв уред с потребителски кредит и закъсали с изплащането му, но в пандемията зачестяват проблемите с банките на работещи хора, доктори, полицаи и други, съобщи експертът. По думите му тепърва ще започнат големите проблеми с неплащането на кредити.

Павлов коментира още, че всеки летен ден пред Федерацията за защита на потребителите се редят по 8-10-12 човека, които идват заради проблеми с монополисти – топлофикация, ВиК, с телефони и банки, със запор на пенсии и заплати и известия от съдебни изпълнители.

След банките най-много са жалбите от „Топлофикация“, посочи Павлов. Хората се оплакват, че са получили сметки с огромни суми за плащане към столичното парно в размер на 800 лева, а при справките от топлинните счетоводители пък са имали да получават пари.

Отговорът на „Топлофикация“ е, че заради възражения на някои съседи в блока са преизчислени сметките на всички и въпреки че „на някого имали да връщат 300 лева, сега след преизчислението той трябва да доплати 100, 200 или повече лева“, коментира Павлов. Той съветва хората, които имат да взимат пари от парното, да не ги оставят за следващи сметки, а да си ги прибират кеш от касите на дружеството.

Много от жалбите срещу „Топлофикация“ са свързани и с практика на дружеството да пуска две изпълнителни дела по едно задължение. Парното веднъж образува изпълнително дело за главница и лихви и когато човекът си е платил сметката, се оказва, че има второ дело за такси за съдебен изпълнител. Вместо към същото дело да таксуват разходите, те правят второ изпълнително дело след една-две години за разноските и взимат 270 лева за второто изпълнително дело, коментира Павлов. В случая два пъти взима такса за нещо, което може го даде с един изпълнителен лист.

https://vijti.com/

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---

Новини

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

Published

on

Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план, пише RT с което доказва амбицията на Путин за световно господство.

В речта си руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”. Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

Путин прогнозира недостиг на храна в целия свят, тъй като западните санкции срещу Русия са се отразили неблагоприятно на цялата световна икономика. Във връзка с решението на няколко западни държави да замразят активите на руската централна банка Путин заяви, че това само ще подкопае непоправимо доверието в тези държави и ще накара други страни да се замислят, преди да предоставят резервите си на тях. Според руския президент почти половината от активите на Москва са били „просто откраднати” от Запада.

---
Реклама

Интересни

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Новини2 години ago

В момента! Бившият вицепремиер пострада тежко в катастрофа. Има жертви

Председателят на Социалдемократическата партия и бивш вицепремиер на Сърбия Расим Ляич бе ранен тежко в катастрофа, станала в неделя сутринта...

Актуални