Свържете се с нас

Новини

300 лева такса за незакрита банкова сметка

Published

on

„Много хора се жалват от натрупани суми от такси за обслужване на банкови сметки, които не ползват“, разкриха от Федерацията на потребителите в България.

Дълг в размер на 300 лева натрупа потребител към банка за такси за обслужване, тъй като не закрил сметката, след като спрял да я ползва.

Федерацията е затрупана с такива жалби от хора, които поради немарливост или други причини не са успели да закрият сметките си и се трупат суми за обслужване. Това съобщи Константин Павлов от потребителската организация пред „Телеграф“. Той посочи, че в конкретния случай става въпрос за сметка, която не е използвана от 2009 година насам, но след като не е закрита, на потребителя се начисляват такси за обслужване.

Сред другите проблеми, с които се сблъскват потребителите, е, че не могат да си плащат кредитите. В предишни години повечето от жалбите били предимно на пенсионери, купили си някакъв уред с потребителски кредит и закъсали с изплащането му, но в пандемията зачестяват проблемите с банките на работещи хора, доктори, полицаи и други, съобщи експертът. По думите му тепърва ще започнат големите проблеми с неплащането на кредити.

Павлов коментира още, че всеки летен ден пред Федерацията за защита на потребителите се редят по 8-10-12 човека, които идват заради проблеми с монополисти – топлофикация, ВиК, с телефони и банки, със запор на пенсии и заплати и известия от съдебни изпълнители.

След банките най-много са жалбите от „Топлофикация“, посочи Павлов. Хората се оплакват, че са получили сметки с огромни суми за плащане към столичното парно в размер на 800 лева, а при справките от топлинните счетоводители пък са имали да получават пари.

Отговорът на „Топлофикация“ е, че заради възражения на някои съседи в блока са преизчислени сметките на всички и въпреки че „на някого имали да връщат 300 лева, сега след преизчислението той трябва да доплати 100, 200 или повече лева“, коментира Павлов. Той съветва хората, които имат да взимат пари от парното, да не ги оставят за следващи сметки, а да си ги прибират кеш от касите на дружеството.

Много от жалбите срещу „Топлофикация“ са свързани и с практика на дружеството да пуска две изпълнителни дела по едно задължение. Парното веднъж образува изпълнително дело за главница и лихви и когато човекът си е платил сметката, се оказва, че има второ дело за такси за съдебен изпълнител. Вместо към същото дело да таксуват разходите, те правят второ изпълнително дело след една-две години за разноските и взимат 270 лева за второто изпълнително дело, коментира Павлов. В случая два пъти взима такса за нещо, което може го даде с един изпълнителен лист.

https://vijti.com/

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно2 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални