Свържете се с нас

Новини

УНИКУМ! Полицай спря жена от Петрич и й каза: „Ще духаш ли?“! Тогава тя направи

Published

on

Снимка БулфотоПетричанка изтълкува по свой начин подканяне на полицай да духа на дрегера, неприличното предложение стигна до съдебна зала, където жената обжалва написания й акт, пише struma.com.

Ето какво се случило :

Около 02.30 часа, където полицаите се движели по улица „Цар Борис“, когато забелязали, че на пътното платно има счупени части от броня на черен лек автомобил и е съборено едно от засадените на тротоара дървета. На място не били установени лицето или автомобила, причинители на деянието. Полицейските служители продължили да осъществяват обход в южния град, когато в близост до мястото забелязали лек автомобил, черен на цвят и във връзка с установеното от автопатрула на улица „Цар Борис“ решили да спрат автомобила за проверка.

Полицейският служител приближил до лекия автомобил и установил, че на шофьорското място е седнала

Костадинка Б. Полицаят започнал да пита петричанката, дали е управлявала автомобила в пияно състояние. Попитал я „ще духаш ли“, по начин, които Костадинка възприела, като подигравателен и несериозен, и заявила, че „няма да духа“, като оспорила тя да е управлявала лекия автомобил.

На място бил извикан и втори автопатрул, като полицая от втората полицейска кола разяснил на водача на превозното средство, че трябва да бъде изпробвана с техническо средство за употреба на алкохол. И пред него Костадинка обяснила, че не тя е водача и че не следва от нея да се изисква да бъде изпробвана с техническо средство за употреба на алкохол.

Костадинка категорично отказала да бъде пробвана за алкохол, не могла да представи свидетелство за управление на ЗМПС, контролен талон и свидетелство за регистрация на МПС.

Съответно за тези нарушения бил съставен акт за административно нарушение по смисъла на чл. 174 ал. 3 от Закона за движението по пътищата, като на Костадинка е наложено административно наказание – Глоба в размер на 2000. 00 лева и лишаване от право да управлява МПС за 24 месеца.

Петричанката обжалва съставеният и акт и Районният съд го определи като незакосъобразен. Мотивите на съда са, че при липсата на качество „водач на МПС“ за Костадинка не е налице задължение да носи в себе си свидетелство за регистрация на притежаваното от нея ЗМПС, както и не е налице задължение за носене на контролен талон, свидетелство за правоуправление, както и същата няма задължение да оказва съдействие и да й бъде извършена проверка с техническо средство за употребата на алкохол или да даде кръв за извършването на медицинско изследване., смята съдът.

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---

Новини

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

Published

on

Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план, пише RT с което доказва амбицията на Путин за световно господство.

В речта си руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”. Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

Путин прогнозира недостиг на храна в целия свят, тъй като западните санкции срещу Русия са се отразили неблагоприятно на цялата световна икономика. Във връзка с решението на няколко западни държави да замразят активите на руската централна банка Путин заяви, че това само ще подкопае непоправимо доверието в тези държави и ще накара други страни да се замислят, преди да предоставят резервите си на тях. Според руския президент почти половината от активите на Москва са били „просто откраднати” от Запада.

---
Реклама

Интересни

Новини1 година ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини1 година ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини1 година ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Новини1 година ago

В момента! Бившият вицепремиер пострада тежко в катастрофа. Има жертви

Председателят на Социалдемократическата партия и бивш вицепремиер на Сърбия Расим Ляич бе ранен тежко в катастрофа, станала в неделя сутринта...

Актуални