Свържете се с нас

Новини

Томислав Дончев гневно за извънредното положение: Има хора, които се държат безобразно

Published

on

Извънредното положение е мярка, която позволява на държавата да се бори със заразата. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на „Тази събота“ по bTV. „Вече имаме много тежък санкционен режим. Първият ни проблем е пътуване „за“ и „от“ рисковите дърцжави. Може ад се пъува, но с рестрикции.

Българските граждани навсякъде по света трябва да са спокойни, че могат да се приберат по всяко време“, отбеляза той. „Когато един човек се тества и тестът се потвърди, ние тръгваме по дирята му и започваме да изследдваме всички, с които е комуникирал.

Има хора, които се държат безобразно“, каза Дончев. Той подчерта, че в Наказателния кодекс вече има точка, която гласи, че всеки, който не спазва карантинта, го чака затвор. „Това е много строго наказание, но така трябва. Даваме си сметка, че ограничаването на хора има последици.

На първо място обаче е грижата за хората. Трябва да минем по най-добрия начин. Българският народ не винаги се обединява за хубаво“, допълни вицепремиерът. Дончев коментира снощните думи на президента Радев:

„Няма променен нито един конституционен баланс. Дали сме повече власт на органите на реда и санитарите. Извънредното положение звучи като заплаха за гражданските права, но няма такова нещо. Важно е да не разпространяваме заразата.“ „Разликата между синия и сивия сектор не са само математически величини, това е човешки фактор“, заключи той. Томислав Дончев обясни хаотичната реакция на хората по магазините: „Този, който си купи 50 кг. захар не предпазва от коронавирус.“

„Бъдете сигурни, че бизнесът би понесъл много по-сериозни щети при по-продължителна епидемия. С тези мерки искаме да минимализираме ефекта. Следим всичко, което се предлага и коментира. Тук нещата не са лесни. Най-лесно е да кажа, че помощ има“, отбеляза той. „Една голяма част от България говори за 5 медицински сестри, които не са отишли на работа, защото ги е страх.

Искам да говорим за тези, които са на линия от една седмица и не са почивали. Ще им осигурим необходимите възнаграждения за това, на което са подложени“, обяви Дончев. Той допълни, че ще има помощи за временно освободените хора от работа. Той отбеляза, че държавата не може да покрие плащанията на всички клиенти по ресторантите.

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно2 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални