Свържете се с нас

Новини

Първи арестувани заради коронавируса у нас! Наглостта им е безгранична

Published

on

МВнР промени индекса на 13 държави, както следва. България използва 5-степенна скала. Най-високата степен е въведена за Иран, например. Това обявиха от Оперативния щаб за борба с коронавируса. Ръководителят на щаба за борба с коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски каза, че след влизането на мерките за извънредното положение вече има няколко случая на арестувани граждани, които не спазват карантината.

Става дума за шофьори на тирове от Сливница, на които им е казано да стоят вкъщи, а са били хванати в заведение. Отведени са. Един пациент, който си е тръгнал от Военномедицинската академия (ВМА), се е върнал, след като е разбрал за въвеждането на извънредната ситуация.

Междувременно от снощи насам няма нови случаи на коронавирус. Проф. д-р Мутафчийски каза, че общо случаите са 31. Регистрираният най-нов пациент е също от Плевен, където вече има два случая. Той обаче не е свързан с предходните. От щаба казаха, че има специална форма, която се попълват и се попълват регистрираните случаи, за да има точна отчетност. „Разширява се епидемиологичното проучване“, обясни още Мутафчийски.

Що се отнася до съпруга на първата жертва на коронавируса у нас, той нито се подобрява, нито се влошава. Остава на командно дишане. Междувременно от щаба коментираха отново критично въпросите за бързите тестове за коронавирус.

„Нито са чак толкова точни, нито чак толкова всеобхватни. Това са рекламни трикове, които може да видите за всяка хранителна добавка“, каза в тази връзка директорът на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантърджиев. Кантарджиев обясни схемата на лабораторна диагностика на коронавируса. Взима се материал от горната дихателна система.

Благодарение на правилната диагностика на медиците от Плевен той е установен с коронавирусна инфекция. „Генетичните методи са най-модерното нещо в медицината, те показват наличието на RNK“, отбеляза той и изтъкна, че съвременните тестове дават резултат от изследванията за изключително кратко време. Проф. Кантарджиев отбеляза, че за да бъде доказан вирус, трябва да има ако не клиника, поне доказан вирус.

„Бързите тестове доказват наличието на антитела. Това са защитните белтъци на организма срещу инфекцията, които се появяват дни след развитието на тази инфекция. Бързите тестове не са тези, които доказват началното състояние и те не разрешават къде и как се развива инфекцията. Та бързите тестове не са чак толкова точни“.

„В Плевен вирусът си се движи по пазарите и обществените места и това, че нямаме хилядите случаи като в Италия, е добре. И за си го обяснявам с взимането на противоепидемични мерки. Ако не се ограничат контактите на много хора на едно място, става ужасно като в Италия“, заяви още проф. Тодор Кантарджиев. Проф. Мутафчийски заяви, че се съобщават само положителните проби на изследваните пациенти.

Има специална форма, която се изпраща по имейл и на хартиен носител, за да има строга отчетност. На въпрос дали ще се затворят фризьорските салони заради извънредното положение, той отговори, че в заповедта на министъра не пише нищо за това, така че те остават отворени. Ситуацията е коментирана и в щаба и от там е преценено, че там инструментариумът се обработва, записванията са с предварителен час и не се получава струпвания на хора. „Така че нямаше основание да лишим хората от това“, отбеляза проф. Мутафчийски.

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно4 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални