Свържете се с нас

Новини

Проф. Константинов: 140 000 души у нас може да умрат от COVID-19 заради тези олигофрени!

Published

on

Има опасност хората, които България ще загуби сега, да са толкова, колкото е загубила през всички войни, които е водила след Освобождението си. Това заяви в интервю за Информационна агенция БЛИЦ политическият анализатор проф. Михаил Константинов, който вчера прогнозира, че до 6 месеца 150 хиляди българи ще са заразени с коронавирус. Ето какво още каза математикът пред репортер на БЛИЦ:

– В последните два дни трогателната реч на проф. Венцислав Мутафчийски е доста обсъждана. Вие как ще коментирате думите на шефа на ВМА? – Проф. Мутафчийски си е на мястото като ръководител на щаба и се справя отлично с тази задача. Просто той е човекът на точното място и в точното време. Човек трябва да е пълен идиот, за да се подиграва с това, което се случва в момента, тъй като има опасност да умрат 2 процента от хората, а може и повече. Сметнете колко са хората в България, а после изчислете колко са 2 на сто от тях и си правете сметката.

– Смятате ли, че българите са народ, който не умее да спазва забраните? – Постепенно на българина започна да му влиза акъл в главата. Естествено, по стара традиция ще го направим по трудния начин, но накрая ще го направим.

– Когато минат тези две седмици и първоначално обявеното извънредно положение приключи, ще бъдат ли частично овладени нещата или напротив?

– Никой не знае какво ще се случи в момента. Темповете на развитие на инфекцията в световен мащаб са чудовищни. Италия е напълно изпусната държава и други европейски държави вървят по нейния път. За голямо учудване Швейцария се оказа провалена държава, но това е заради връзките й със Северна Италия.

Когато се сетиха да затворят границите със Северна Италия, Швейцария вече беше поразена. Това се случва в момента, а ние след седмица-две ще знаем по-добре какво се случва по света. Но е факт, че това, което се случва, е чудовищно. – Вече заявихте, че има опасност 150 хиляди българи да бъдат заразени. Цифрата несъмнено е плашеща…

– Пак повтарям, че има опасност да умрат 2 процента от хората по земното кълбо и 2 процента от българите, което е 140 хиляди души. Все пак трябва да имаме предвид и друго

– в България през последната година умряха 108 хиляди души от естественa смърт и други причини. Като казвам, че ще умрат още 140 хиляди души, не значи, че по пътищата ще има само катафалки, но смъртните случаи ще са четвърт милион, заедно с естествената смърт.

Това е доста стресиращо положение. Проф. Константинов за COVID-19: Днес вече нещата изглеждат ужасяващо, в България ще се заразят… Имайте предвид, че България е загубила толкова хора през всичките войни, които е водила след Освобождението си, колкото ще загуби сега. Казвам го като сравнение, за да си представите за какво става въпрос.

Германците вероятно ще загубят 1,5 милиона души. Това го каза Меркел. Нека да цитираме канцлера! Тя не каза колко хора ще загинат, а колко ще бъдат заразените. А ние знаем колко от болните умират. В момента умират 3,5 процента от заразените твърдо, а вероятно крайният процент ще бъде доста по-висок. Хайде сега изчислете колко ще бъдат заразените, умножавайте по 3,5 процента и сметнете!

– Според Вас ще може ли вирусът да вирее над 26-27 градуса? – Не съм вирусолог и не мога да се изказвам по всички въпроси на този свят, но ние за този вирус нищо не знаем. Освен това нека ви припомня за двата други най-смъртоносни и скорошни вируси, които поразиха човечеството, но на много по-малки групи хора. Имаше един вирус MERS – близкоизточният вирус, който удари част от арабското население. При него смъртността беше 34 процента, всеки трети умря. Имаше и друг вирус, подобен на този, който се казваше SARS. При него смъртността беше 9 процента. Умираше всеки десети или единадесети заразен. Той се развиваше в Азия, докато времето беше топло. А той е тип коронавирус!

Така че ние не знаем как ще се държи COVID-19, когато се стопли времето. – Тоест е несериозно да се успокояваме точно с теорията, че топлото време ще убие COVID-19? – Не можем да се успокояваме, но може да се надяваме. Някои вярващи хора се надяват на чудо със същото основание, с което някои се надяват топлото време да убие вируса.

Не е известно нищо друго. А вижте, ваксина скоро няма да има. Следователно нищо друго не може да потуши инфекцията освен всеки да пази себе си и по този начин да пази останалите. Тук за пръв път виждаме такова единство между лично и обществено. Спасявайки себе си, спасяваш останалите. И обратно – заразявайки някого другиго, убиваш и себе си, и собственото си семейство и т.н. – Споменахте думата „единство“. Трябва ли Бойко Борисов и Румен Радев да заровят томахавките заради кризисната ситуация? – Това е задължително. Когато лодката е една, не може във вашата част на лодката да пробивате дупка и да гледате какво става. Лодката е една! И не говорим само за българската такава, а за световната.

Трябва да се действа с някакво нечувано и невиждано за нашия народ единство, може би същото като това, което българите са проявили през 1912 г. в навечерието на Балканските войни. Налага се пулверизация на най-доброто от нацията. – Какво бихте казал на хората, които подозират, че са болни, но не вземат мерки? – Тези олигофрени, които вероятно са заразени и продължават да ходят и да сеят зараза, са убийци. Аз мисля, че трябва да има много по-тежки наказания за такива хора, защото това си е умишлено убийство – да подозираш, че си заразен, и да се срещаш с хора. Това е същото като да се качиш мъртво пиян на колата. Дори е по-тежко, защото при втория вариант ще убиеш себе си или един-двама, а тук можеш да ликвидираш десетки, теоритично дори стотици. Всякакви такива глупости как нищо не става са форма на олигфрения. Надявам се, че българският народ със своя здрав разум няма да се подведе по олигофрените. Вярвам, че няма да се поддаде и ще оцелее. Просто щетите, които собствената ни глупост ни нанася, ще бъдат тежки. – Какво смятате за нашумелите напоследък тези, че това е добре дирижирана ситуация, за да могат десетки хиляди американски военни да влязат в Европа? – Няма смисъл да обсъждаме това. Глупостта е безкрайна. Ако седнем да я обсъждаме, ще ни трябва безкрайно дълго време, а ние не разполагаме с такова. Трябва да се занимаваме с конкретни и правилни неща.

Действайте адекватно, за да запазите себе си и близките си. Нищо друго не можете да направите. Ако трябва да сме точни, има т.нар. стаден имунитет, който една популация развива по неясни причини и се спасява. През хилядолетията сме го развивали този вирус имунитет. Британската реакция е много интересна. Тя разчита на този имунитет. Нарича се стаден, защото се появява при стадата. ”Карантина” или “Стаден имунитет” – двете стратегии в борбата с коронавируса Между другото много хора критикуват техния подход, но те имат огромен опит в справянето с тропически инфекции. Те са командвали 300 години света, включително такива територии с екзотични заболявания и т.н.

Действията на британците в такива ситуации трябва да са много добре анализирани. Те са убедени, че половината население ще се зарази и се опитват да го направят по по-мек начин. Ако те не вярваха, че това ще се случи, щяха да вземат много драстични мерки с надеждата да са ефикасни. А те напротив – вярват, че рано или късно половината британци ще бъдат заразени и си казват: „Нека да го направим бавно, за да може повече хора да развият имунитет и да оцелеят“. Много е интересно! Надявам се да съм жив и да видя дали този експеримент ще бъде успешен. Цветина ДАНОВА, БЛИЦ

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно4 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални