Connect with us

ПРЕМИУМ ИСЛАНДСКИ БИЛКОВ ЧАЙ

Ползите от Исландския билков чай

*Чаят притежава бактерицидно действие.
*Тонизира и повишава защитните сили на организма.
*Помага много ефективно за предотвратяване на задръстванията на дихателните пътища и носи успокояващо облекчение на лигавиците, облицоващи гръдната кухина.
*Може да помогне при лечението на кашлица, бронхит, катар и дори туберкулоза.
*Може да помогне за борба с много храносмилателни заболявания, включително раздразнително движение на червата, гастрит и дизентерия.
*Може да помогне при лечението на растежа на рака и туморите.
*Може да помогне в борбата с заразяването на чревни червеи.

Идеалите, които стоят зад нашите чайове, са да използваме чисти, исландски, естествени билки и да се насладите на тяхната свежест и простота, използвайки традиционните исландски методи, като същевременно преоткривате културните традиции. Получените смеси са най-добрата партида прогресивни чайове, правени някога, епично произведени под Северното сияние.

История на Исландския чай

Исландския лишей е познат на хората от Исландия, Финландия, Норвегия, Русия и Швеция от стари времена. Първите варили чай от сместа на 3-те традиционни билки исландски лишей, исландска мащерка и бяла бреза са викингите, които лекували дори най-тежките болести с тях. Ползвали са го и като имуностимуланти преди да тръгнат на война и дълги пътешествия в сурови условия. Традиционно се използва като лек за нарушения на дихателната система.

Исландският мъх е лишей, открит в скалите и дървесните кори на Исландия и скандинавските страни. Исландският мъх е съставен от гъбичен компонент и компонент от водорасли, които и двете съществуват заедно в симбиотична асоциация. Обикновено расте до максимум четири инча /15 см/ във височина. Растителното тяло на исландския мъх е извито, изправено и е натоварено с множество клони и уникални бодливи краища. Горната повърхност на исландския мъх е оцветена в кафяво, докато долната или външната повърхност е нормално сиво кафява с характерни бели петна по цялата.

Активната съставка на исландския мъх е лихенинът, вид нишесте. Освен това има сложни полизахариди, които имат имуностимулиращо действие. Свойството за изчистване на лигавицата на лихенина се освобождава чрез приготвяне на чай от исландски лишей, бяла бреза и исландска мащерка.

ЦЕНА за 1 опаковка от 50г. – 14лв. може да поръчате на телефон 0879 45 9000

Начин на приготвяне и ползване

Чрез варене в голям съд: 2 супени лъжици от билките се заливат с 400 мл вряла вода. Вари се 3 минути и се прецежда. Може да се пие както топъл така и студен. Приложение: вътрешно – пие се по 3 пъти дневно преди хранене по около 130 мл. Приготвяне във френска преса за еднократна доза: Една супена лъжица чай се запарва с 1 чаена чаша вряла вода около 200 мл. Препоръчително е да се пие сутрин и след обед.

Advertisement

Интересни

Любопитно6 месеца ago

Почти всички се провалят на тази загадка: На коя страна се движи автобуса?

За да разгадаете таза загадка НЕ ви е необходим здрав разум, а детско мислене! 80% от децата, на които е...

Новини7 месеца ago

ТОВА Е ДИЕТА! Лора Крумова свали 15 кг с режима на Дънов – тв водещата хукна с къса пола (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)

Лора Крумова е постигнала завидни резултати в борбата с теглото си. Водещата на „Комбина“ се е вталила с 15 килограма...

Новини7 месеца ago

99% от хората не успяха да видят какво не е наред на картинката, а вие можете ли?

Погледнете внимателно, може да сте сред тях Понякога очевидните неща се виждат най-трудно. Така е и с повечето тестове за...

Новини7 месеца ago

ЛЕГЕНДАРЕН ЛЕКАР СРИНА МЕДИЦИНАТА, КОЛЕГИТЕ МУ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ! ПИЙТЕ АЛКОХОЛ, ЗАЩОТО …

Главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре в Бразилия д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля всичко това, което досега са...