Свържете се с нас

Новини

Преди броени минути тайният телефон на Митьо Очите изпищя! Смачка го в ръка когато чу това, делото взе шокиращ обрат!

Published

on

Наследниците на убития Александър Алексиев-Сашо Японеца прехвърлили без пари дяловете си в „Аркус-сигурност Бургас”, пише „Флагман“. Алексиев бе застрелян в ресторанта “4 You” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г.

Тогава хора на Митьо Очите нахлуха в заведението заради конфликт с групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Очите бе тежко ранен, а Японеца, смятан за негов телохранител, загина. В четвъртък стартира по същество делото срещу групата на Кравата в Специализирания наказателен съд.

На него бяха разпитани първите свидетели. Това бяха съпругата на Александър Алексиев – Петя, както и родителите на убития – Ангел и Стоянка Алексиеви. Сашо Японеца официално бе собственик на 40% от охранителната фирма „Аркус-сигурност Бургас”. Съмненията са, че той е бил подставено лице на Димитър Желязков-Митьо Очите, което бе използвано от адвокатите на подсъдимите. Съпругата на убития бе разпитвана подробно за дяловете на Сашо Японеца.

Петя Алексиева обясни, че никога не се интересувала от бизнеса на съпруга си. Александър казал през 2015 г., че иска да купи дялове в „Аркус”. Попитана колко средства са инвестирани за това, Петя не успя да отговори. Парите обаче били техни и не им струвало много. Дотогава Александър Алексиев бил просто охранител в „Аркус”.

Той обаче не бил физическа охрана на Очите или на когото и да било, а пазел търговски обекти – магазини. Съпругата не успя да каже за кои магазини става въпрос. След като закупил дялове в „Аркус”, съпругът й вече ходил в офиса на фирмата в Бургас. Адвокатите питаха с какви пари Александър Алексиев е закупил акциите и какви доходи е имал. Петя Алексиева отговори, че той бил военен пенсионер, взимал и заплата като охранител. Алексиев излязъл в пенсия още през 2000 г. като военен водолаз. За наследството на съпруга й Петя каза: „Когато се случи събитието (убийството) не ми се занимаваше с акции. Споделих с управителя на „Аркус”, поисках да се разделя с акциите.”

След въпрос кой е управителят, тя отговори, че това бил г-н Владимиров (Иван Владимиров – б.а.). Най-активен с въпросите по темата беше адв. Иван Ангелов, който защитава Тодор Славов  – подсъдим за убийството на Александър Алексиев. Той питаше в подробности как точно е станало прехвърлянето на акциите на съпруга й. Тук Ангелов се сблъска с адвоката на Митьо Очите – Илиан Василев, който възрази, че тези въпроси не са свързани с делото. Иван Ангелов обаче се аргументира, че дяловото участие е пряко свързано с нахлуването във “4 You” на въоръжени лица от „Аркус” по време на конфликта от 8 юни 2016 г. Той обясни, че охранителната фирма имала капитал от 1,5 милиона лева, а 40% от дяловете притежавал Александър Алексиев. В дружеството по списък работели 240 души.

Съдията остави без уважение възражението на адвоката на Очите. Така Петя Алексиева трябваше да отговори на каква цена се е освободила от наследените акции в „Аркус”. Толкова бързо исках да се отърва, че не съм се интересувала от тези акции. Молих г-н Владимиров да съдейства и да не ме занимават с това, обясни вдовицата. От думите й стана ясно, че тя не е взела пари за акциите. Освободила се от тях след решение на събрание на дружеството. Адв. Иван Ангелов засегна темата и при разпита на бащата на Александър Алексиев. Запитан какво се е случило с наследените от родителите дялове, Ангел Алексиев потвърди казаното от снахата. „Петя ви обясни. Когато тя реши, че това нещо не трябва да е при нас, отидохме и се разписахме и това беше”, обясни 73-годишният Ангел. На въпрос дали са получили равностойността на акциите, той отговори, че пари не е взел.

Припомняме, че след убийството на Александър Алексиев 40-те процента негови дялове попаднаха поравно в общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и в собственика на автокъща в Бургас Георги Дросев. Родителите на Александър Алексиев се разстроиха по време на разпита в съда. Майката Стоянка се разплака на няколко пъти и трудно говореше. Бащата също на моменти не можеше да контролира гласа си. Петя Алексиева каза, че до ден днешен си мисли, че съпругът й е можел да е жив, ако двамата са били отишли в София, както било по план. Двамата трябвало да бъдат в столицата на 8 и 9 юни 2016 г. за инвитро процедури. Петя обаче имала здравословни проблеми и пътуването било отменено. Вместо това се случила престрелката, довела до фаталния край за съпруга й. На разпита стана ясно, че Александър Алексиев е имал законен пистолет. Той обаче не бил открит. Веднага след убийството разследващи претърсили дома на Петя и Александър в Бургас. Желязната каса за оръжието обаче била празна. Тримата разпитани роднини са и частни обвинители по делото.

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно4 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални