Свържете се с нас

Новини

Почернена млада майка Христина Иванова взриви „Фейсбук“! Убиха бебето ми в

Published

on

Една майка – Христина Иванова от Стара Загора, буквално взриви Фейсбук с разтърсващата си изповед. Преди половин месец тя загубва детето си. Малкият Никола няма да порасне, а майка му никога няма да види усмивката на сина си. Христина обвинява лекарите за трагедията. И по-специално – една лекарка, пише „Трафик Нюз“. Ето цялата изповед на младата жена, която публикуваме с незначителна редакторска намеса:

Пише ви една почернена майка! Така наречените „Лекари“ убиха здравото ми дете, прекрасния ми Никола! Моля прочетете трагедията ни, дълга и в детайли, но най-малкото, което мога да направя, е да дам гласност, за да не доверяват повече майки най-важното на тези жени, а именно живота на детето си!

Имах прекрасна бременност, сравнително лека, много много желана и очаквана с трепет и любов. Следях бременноста си при д-р Загорова, ходех на фетални морфологии при д-р Тодоров, грешката ми беше да си избера само акушерка за самото раждане – Ася Найденова от държавното АГ Стара Загора (която навсякъде агитира за нормално раждане на всяка цена, ние платихме голяма цена) с мисълта, че ако нещо се обърка в хода на раждането, винаги има лекар на смяна и ще се пристъпи към спешно секцио!

На 14.01.18 срещу 15.01 започнаха контракциите ми, терминът ми беше за 17.01, доносено бебе, в 00:30 отивам в АГ с 5 см разкритие, Найденова беше на смяна, сложи ме в предродилна да чакам пълно разкритие, в 05:00 часа сутринта стана пълно, започнах да напъвам, но бебето не слизаше надолу.

Найденова извика „лекаря“ на смяна, най-черния, най-бездушния и най-некомпетентния за мен човек – ВЕСЕЛИНА ЦАНКОВА !От там се почна ужасът… казваха, че не напъвам хубаво, че ще си убия бебето, каква майка съм, Найденова ме натиска и блъска по корема, а ЦАНКОВА с ръка в мен и повтаряща още един напън и ще излезе. Започнаха да падат тоновете, няма да забравя думите на тази бездушна жена „Една епизиотомия и бебето излиза“, при отговор на Найденова, ами давай, режи, отговорът беше „За нищо на света няма да я срежа, младо момиче“.

От къде на къде не ме сряза, нима щях да съм единствената, колко жени са раждали така! Не съм и предполагала, че може да има опасност за живота на Никола, сама щях да се срежа, ако знаех… Мислих си, че щом не ме реже, че щом не е пристъпила към секцио, нещата са в реда на нормалното… И така с напъни и ужасии до 06 и 20, когато решиха, че ще викат спешен екип за секцио, да, ама екипът не е в болницата, а тепърва линейка ще ходи да ги взима от домовете им.

10 минути се чудиха кой екип да извикат, този, който е на разположение през нощта, или този, който започва смяна в 7 и 30. Решиха да извикат този, който започва смяна в 7 и 30. Докато ги чакахме, ЦАНКОВА ми казва: „Така и така чакаме, я напъвай пак, може пък да вземе да излезе“. Уж спешният им екип дойде в 7 и 30 с кафенцето в залата!!! Били там от 7:00, ама нали смяната им почвала в 7 и 30… Кое от това е по спешност?

От там ме накараха да стана и да ида с асансьора пеша до горния етаж, където ще е операцията… а те знаеха,че бебето е било на изхода…

Легнах на масата, ЦАНКОВА го набута навътре, за да може да ме среже… От там се почнаха подигравки: “То беше ясно, че няма да го родиш нормално, гледай ква си ниска, една ще иска да ражда нормално и няма да може.“ А щом е било ясно, как един лекар не ми каза, че няма да мога родя нормално, никога нямаше да застраша живота на най-скъпото си!

Пристъпиха към секциото чак в 8… Събуждам се, никой не ми дава информация за детето ми, влизат акушерки, сестри, всеки ми мълчи, дойде Найденова и ми казва, че се е родил 3250 кг, 50 см, че е бил останал без кислород и задушен от дългото чакане и напъване, от там не проплакал и са го качили в неонатологията, ритмично дишане е установено към 5-та минута, от там мозъчен оток!

Зърнах го на втория ден, в кувьоз, треперещ и в същото време така прекрасен. Лекарите там не ни даваха надежда, ако оцелеел, ще има много ужреждания. На следващия ден са го сложили под медикаментозна кома, понеже получавал гърчове. На 19.01 ми казаха да си ходя и че ме изписват, не искам да коментирам, че тази Цанкова изобщо не се появи 4 дена да ми свали дрена, в който нищо не изтичаше и ходих да се моля на цяло отделение да ми го махнат, защото ме боли, отговорът беше един и същ, че трябва да ми го махне лекарят, който е правил секциото, добре че една лекарка се съгласи, тя беше най-милият човек там.

След това ходих на частно да ми махат конците, докторът като натисна по операцията, като шурна една черна кръв… изобщо не е била сложила дрена където трябва, коремът ми беше черен от скачането и блъскането по него… Петък се качваме при Ники преди да ме изпишат и ни съобщават, че е изпаднал в собствена кома, не медикаментозна, интубиран… поредния шок.

Излезна от комата след половин месец, но ни повтаряха, че мозъкът му е увреден от отока и не можеше да диша сам, до последно беше интубиран, след това почнаха да се появяват мозъчни кисти, които избутват тъканта… и така с борба от ден първи НИКОЛА почина на 12.04.18 г. на 87 дена. Бори се с това силно сърце нашият герой, толкова силно се бори… Всички лекари в неонатологията повтаряха, че такъв случай не са имали толкова дълго време на командно дишане, че е голям герой с много силно сърце!

Всеки ми повтаря, друго ще имате, млади сте… аз си искам детето, детето, което ВЕСЕЛИНА ЦАНКОВА УБИ! Как ще имам друго дете, с какъв страх ще го износя и на кой ще доверя живота му? Ако не мога да бъда добър пример, нека бъда лош пример, нека всяка бъдеща майка се поучи от нашата трагедия и да бъде по-подготвена, да отстоява живота на детето си, ако вижда че има опасност.

Не Ви казвам тези неща, за да наплаша някой, а за да няма и един човек, който да стъпи при тази жена и при всичкото това -завеждащ на отделението! Как спат тези хора, как ядат, без да им пресяда, като знаят че с немърливото си отношение почерниха цели фамилии??? Моля ви споделете, за да може повече хора да научат за немърливостта и арогантността на това същество – за мен това не е човек! Същество, което се е врекло с хипократова клетва да спасява човешки животи, не да ги унищожава!

Обичаме те малко ангелче, Никола! Вече не те боли, вече си на по-добро място!

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно4 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални