Свържете се с нас

Новини

Полк. Марков: Ако Божков извади списъка на лицата, които са били съдружници с него, цялата държава ще се разпадне

Published

on

Кадър: Евроком

Хората в НСО са протектирани политически вътре. Имало е поръчка за политик. Убийството на Марангозова не е нищо съществено, това е елементарно убийство. Най-простото е да се ликвидира бизнесмен. Зад всеки олигарх и бизнесмен у нас стои политически кръг. Ако тръгнем да ровим кой зад кого е, влизаме в блатото. Нека бъдем търпеливи, за да имат полза за обществото нещата, които ще продължат да излизат. Държавата ни така диша, като при коронавируса, с тръба в гърлото. Махнат ли ни тръбата с нас е свършено.

Това заяви бившият служител на НСО полк. Николай Марков в предаването „Алтернативата“ по ТВ1, където заедно с журналиста Огнян Стефанов, издател на Фрог Нюз, коментира темата за преразпределението на политическите и икономически играчи в страната ни, пише frognews.bg.

„Часове преди да бъда уволнен в НСО, се проведе едно заседание на всички от Националната служба за охрана. Аз станах и казах, че всички тези над 100 човека, които присъстват са участници в организираната престъпност. Въобще не става въпрос само за убийства. Такива групи има много и не са от 2019 година, както казва главния прокурор, чиито брат също беше парашутиран в НСО. Повечето от генералите, които бяха произведени по това време, Първанов беше президент, участват в такива групи.

Повечето от организираните престъпници се охраняват от НСО официално. Това не е един служител, това са групи и те така си функционират от 30 години. Арестът сега касае връзка с други неща.“, заяви още Марков.

„Спомняте ли си, че офицер на НСО беше открит мъртъв в един сарай? Никой не попита как така един такъв офицер, който не е на работа попада там. Спомняте ли си, че Васил Божков също имаше заплаха за убийство и охрана, точно когато и Ахмед Доган получи най-високата степен на охрана. Смятате ли, че хазартния бизнес е на Божков? „Нове холдинг“ е чудовище. Ако Божков извади списъка на лицата, които са били съдружници с него, цялата държава ще се разпадне.“, допълни Марков.

„Не знам дали Божков цели сделка. Допреди няколко дни всички мислеха, че тези есемеси и нещата около ФК „Левски“ са предложение за сделка, но все повече става ясно, че той показва, че ако не се реагира на показаните връзки с Горанов и раздаваните милиони към собственика на една друга телевизия ще продължи. Мисля, че тази игра ще загрубее. Тук става дума за хора, или групи, които дълги години са били в някакви отношения – бизнес или партньорски, но когато става въпрос за много пари, нещата са други. Вижда се, че тези които държат прокуратурата и следствието нападнаха човек, който вероятно доскоро е бил част от тези кръгове.“, каза Огнян Стефанов.

„Божков няма да стои със скръстени ръце, защото той е изграждал бизнеса си по времена на голяма корупция по високите етажи на властта. Тази корупция не е от вчера. Той познава кухнята и играчите в нея. Известно е, че притежава много компромати срещу политици и властимащи.“, каза още той.

По думите му механизмът на съществуване и действия на тази доминация в страната е вече разкрит, няма какво да чакаме сега да се разкрива, той е ясен. „Започна да го прави още Цветан Василев. Вече никой няма съмнение, че банката КТБ беше фалирана умишлено. Коя пирамида им активи за толкова милион, които бяха разграбени по този начин и все още продължават да ги разграбват?

Божков не прави никаква услуга на властта, като вади тези компромати. Не вярвам, че той прави нещо неволно, че изобщо може да допусне нещо неволно. Може да експериментира, за да види какви ще бъдат реакциите, но си дава сметка за всяка своя дума и действие, особено след това което се случи с бизнеса му и негови близки.“, продължи коментара си журналистът.

По думите на Николай Марков Божков е част от скритата социалистическа икономика, която функционира у нас.

„Това са едни касиери, които генерират определени капитали, които в края на годината се разпределят между политическо тяло и бизнес такова тяло. Капиталите на Божков не са негови и никога не са били негови. Той знае, че напънът не идва от Борисов, защото тук са негови съюзници.“, смята Марков.

„Дори международни разследващи структури като ОЛАФ и американски агенции са впечатлени от изобретателността на нашата система. Голяма част от европейските пари се изпират в България, изпират се милиарди. Тези пари не се задържат в страна ни, това са потоци пари. Божков се занимава с управление на парични потоци и се занимава с това от 20 години. Той беше бизнесмен преди 30 години.

Връзките, които са налице, за специалните служби, които анализират тези процеси, дори с италианската мафия, са добре известни.“, заяви Марков.

„Роберто Савиано беше написал в едно от книгите си от къде минават основните канали, като беше подечертал, че информацията му не е само от службите, но и от хора, които участват в тези канали. Става въпрос за оръжие, дрога и т.н., не само за изпиране на пари. Толкова подробно беше описан този път в България, градовете и селата и хората, които ги движат.“, допълни Стефанов.

По думите му в турския доклад за контрабандата на цигари ясно се посочва, че средствата отиват за финансиране на терористични организации. Преди този доклад излезе такъв британски такъв доклад, който описва участието в тези канали на хора от управлението в страната ни. Това беше разследване на британските служби, които не са кои да е. Изброени бяха фирмите, които са свързани с Ирак, Дубай и т.н. Имаше описан и опита за създаване на банка в кюрдската част на Ирак. Лидерът на тази част беше посрещнат с почести у нас. Но тук тези неща се неглижират. Неглижират се очевадни неща защото липсва граждански натиск тук. Той не се изразява само в това, дали хора ще излязат на протест на площада, има много повече форми на такъв натиск, но тук не се упражняват.“, каза още журналистът.

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно4 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални