Connect with us

Новини

Пловдивчанин засне катаджийка и патрулка в нарушение и му се стъжни живота СНИМКИ

Published

on

Гневен пловдивчанин се свързал с Plovdiv24.bg, за да разкаже какво е преживял.

Изданието му дава думата: “Здравейте, днес станах свидетел на изключително грубо нарушение на закона за движение по пътищата от страна на служители на КАТ.

Ситуацията беше следната. Движех се по Асеновградско шосе в посока Асеновград. В колата ми светна сигнализация за спукана гума и трябваше да спра да видя какво се случва.

Преминах последния светофар непосредствено преди моста на Асеновградско шосе и спрях на разширението на спирката. Подчертавам – извън очертанието с двойна непрекъсната линия за бус лентата, а преди нея на прекъсната. Оглеждах гумите на колата си, когато се зададе патрулната кола на КАТ.

Не беше в специален режим, без включена каквато и да е сигнализация. Патрулката се качи на тротоара през пешеходната пътека и паркира върху спирката на самия тротоар.

Понеже минавам оттам често и също толкова често виждам паркирани върху спирката полицейски коли реших да снимам клип. Малко след мен друга бяла кола със син буркан, отново не в специален режим, спря пред мен, и то в очертанията на бус лентата с непрекъсната двойна линия. Хората от колата си купуваха банички от будката на спирката.

В момента, в който служителката на КАТ забеляза, че снимам, каза на колегата си да включи светлинната сигнализация. Очевидно се усети в какво нарушение са.

В момента, в който потеглих, моментално и целенасочено ме спряха същите нарушители от КАТ. С обяснение, че съм спрял на по-малко от 5 метра от кръстовището. На клипа се вижда, че са минимум 10 метра. Разстоянието не беше измерено по никакъв начин от служителите. Очевидно заяждане заради снимането ми. Представих всички поискани документи.

Попитах ги защо не са спрели също и колегите си, с които се поздравиха, след като си бяха купили баници. Отговор нямаше. Попитах ги защо са си паркирали колата върху спирката и аз може ли да направя същото.

Отговорът беше да си вляза в колата и там да седя, защото иначе щели да ме задържат за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Заяждането продължи с пълна проверка на оборудването на автомобила ми, аптечки, жилетки, пожарогасители… като се стигна до там, че трябваше да отворя кутията на триъгълника си, че да не би да била празна.

Проверката продължи с проверка на всички възможни светлини на колата ми. Нещо, което ми се случва за първи път от полицаи за 22 години шофиране и над 1,5 милиона километра. Явно не е рутинна проверка, а само когато бъдат заснети в нарушение.

Не бяха открити неизправности и липси в оборудването ми и ми беше съставен акт само за спиране на по-малко от 5 метра от кръстовището, което при молбата ми да бъде измерено се отговори “Ми в съда ще доказваш”…

Continue Reading

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

Continue Reading

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

Continue Reading

Новини

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

Published

on

Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план, пише RT с което доказва амбицията на Путин за световно господство.

В речта си руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”. Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

Путин прогнозира недостиг на храна в целия свят, тъй като западните санкции срещу Русия са се отразили неблагоприятно на цялата световна икономика. Във връзка с решението на няколко западни държави да замразят активите на руската централна банка Путин заяви, че това само ще подкопае непоправимо доверието в тези държави и ще накара други страни да се замислят, преди да предоставят резервите си на тях. Според руския президент почти половината от активите на Москва са били „просто откраднати” от Запада.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

Новини1 година ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини1 година ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини1 година ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Новини1 година ago

В момента! Бившият вицепремиер пострада тежко в катастрофа. Има жертви

Председателят на Социалдемократическата партия и бивш вицепремиер на Сърбия Расим Ляич бе ранен тежко в катастрофа, станала в неделя сутринта...

Актуални