Свържете се с нас

Новини

Медици разкриха тайната: За да не ви покосят инсулт и сърдечна недостатъчност, яжте…

Published

on

Употребата на няколко шепи ядки всяка седмица ще ви помогне да понижите риска от предсърдно мъждене, както и развитието на сърдечна недостатъчност. Това показват резултатите от изследване, публикувано в специализираното списание за медицински изследвания “Heart BMJ”.

Идеята се родила, след като предишен експеримент показал, че употребата на ядки е свързана с понижаване риска от развитие на инсулт. В този експеримент специалистите не успели да обяснят по какъв именно начин ядките или техните активни вещества влияят на сърдечносъдовата система на човека. Това успели да изяснят шведските учени при втория експеримент, за който става дума в тази статия.

Те включили в експеримента почти 62 хиляди доброволци от Швеция на възраст 45-83 години, които трябвало да разкажат за своите хранителни навици и начина си на живот, след което медиците ги наблюдавали в продължение на 17 години – до края на 2014 г. или до тяхната смърт.

Съпоставяйки получените през това време брой сърдечни пристъпи, случаи на сърдечна недостатъчност, предсърдно мъждене, стеснена аортна клапа, аневризми, инсулти с отговорите в анкетите, учените установили следното: при онези от участниците, които консумирали в големи количества ядки, рискът от сърдечносъдови заболявания бил по-нисък средно с 20%.

При употреба на ядки един до три пъти месечно, рискът от предсърдно мъждене намалял с 12 до 18%. И още една интересна закономерност.

Учените установили, че хората, които са консумирали ядки, особено орехи, в големи количества, били по-образовани, водели по-здравословен начин на живот и били по-успешни в живота. Освен това те по-малко пушили и били физически по-активни. Те консумирали повече плодове и зеленчуци и колкото и да е странно, пиели повече алкохолни напитки, основно леки вина, бира, сайдер.

А по-рано експерти от университета в Маастрихт, Холандия, след десетгодишни изследвания стигнали до извода, че хората, които изяждат по 10-15 грама ядки на ден, понижават риска от смърт с цели 24%.

Учените доказаха също така, че ядките защитават организма на човека от рак на гърдата и сърдечносъдови болести. Освен в борбата с туморите, те успешно се справят с холестеринома и повишават чувствителността на организма към инсулин.

Всички ядки, разбира се, са калорични. 100 грама съдържат минимум 500 калории, а това е почти една трета от дневната норма за жените и една четвърт от тази за мъжете.

Но учените успокояват: последни данни показват, че калориите от ядките далеч не се усвояват на 100%. Простичко казано, калоричността на ядките се губи още при тяхното преработване в стомаха. И се усвояват само 30-40% от тези калории. Но имайте предвид, че това са усреднени лабораторни данни. Всеки организъм преработва храната по свой начин, затова не злоупотребявайте с ядките вечер, още по-малко – през нощта. Те са идеални за дневно или сутрешно похапване. Изяждайте не повече от 20 грама на ден. Ето какво означава това за всеки отделен вид ядки.
• 6 до 8 ореха;
• 10-12 американски ореха (пекан);
• 7 до 10 лешника;
• 20-25 фъстъка;
• 15 до 18 бадема;
• 12 до 15 броя кашу;
• 80-100 кедрови ядки;
• 3-4 бразилски ореха.   

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно2 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални