Свържете се с нас

Новини

Манолова разплака майка на мъртъв полицай с брутални лъжи

Published

on

Една майка плаче заради Вашите инсинуации, г-жо Манолова! Това трябваше да ми е заглавие, но за да не звучи излишно драматично, го оставям в лийда. Иначе е факт – Катя Русева, майката на полицая, който се самоуби през ноември миналата година във Варна и чиято смърт Вие тъй удобно пришихте към поредния си безочлив пиар, днес се е разплакала. Разплакала се е, след като е разбрала от колегите си за Вашия коментар във Фейсбук. Или на онзи, който го е написал – без значение кой администрира профила Ви, отговорността е Ваша.

Нека цитираме част от публикацията Ви: „Победихме страха. Сигналите продължават да валят в Изправи се.БГ. Един от шокиращите е от разследващи полицаи, сред които и напуснали системата на МВР. И те са заложници. На статистиката. За да докарат по-висок процент разкриваемост, са принуждавани от политическото ръководство да нарушават закона и да стават съучастници в злоупотреба с власт. Корупцията и беззаконието стигат дотам, че техен колега на 25 години се самоубива със служебното си оръжие. Самият той син на загинал полицай.“.

И за да не речете, че цитатът е тенденциозен, да отбележим, че оттам насетне продължавате с това, че призовавате „новия вътрешен министър Бойко Рашков за незабавна проверка в ОД на МВР Варна и ситуацията с разследващите полицаи“. Чудесно, призовавам го и аз – една проверка винаги действа ободряващо.

Но да се върнем на същинската част – долната Ви инсинуация: „Корупцията и беззаконието стигат дотам, че техен колега на 25 години се самоубива със служебното си оръжие“.

Да започнем оттам, че полицаят не е на 25 години, а е на 31. Казва се Кристиян Русев и се самоуби на 20 ноември, малко преди да навърши 32 години през декември. Можехте да проверите, не е трудно. А така щеше да Ви стане ясно и доколко коректен е подаденият сигнал. Ако въобще можем да го наречем така.

И не е разследващ полицай – от охранителна полиция е, патрулно-постова дейност е извършвал. Но за Вас фактите не са важни. Важна е интерпретацията им – целево, както Ви е удобно.

Вероятно ще Ви направи впечатление, че редакцията ни разполага с известни данни, но не ги оповестява. Причината е проста – морални съображения. Защото трагедията за близките е огромна, а причината – твърде лична. Не е „корупция и беззаконие“, г-жо Манолова.

Вие сте юрист и поведението Ви е абсолютно недопустимо. Недопустимо е да не се поинтересувате, че има следствено дело, което не е приключено. Отделно е имало вътрешна проверка, защото това се води извънредно произшествие, или както още го знаят старите ченгета – ЧП (чрезвичайно произшествие).

И въпросната проверка не е установила нарушения. А знаете ли, че ако беше налице дори съмнение за престъпление, по случая щеше да работи и „Вътрешна сигурност“, но това не се е случило? Щяхте да знаете, ако бяхте проверили.

Да оставим факта, че безцеремонно мултиплицирате информация, чиято истинност е непроверена. Така, както го правят по махленските гаражи, докато се наливат с бира. Грозното е, че Вие я интерпретирате, за да добие сатанински облик – все пак имате цел. И тя далеч не е идеална.

Вярно е, че Кристиян Русев е син на загинал полицай. При това загинал при изпълнение на служебните си задължения. Баща му Валентин Русев беше прострелян смъртоносно през 1995 година от Тодор Калудов – Лихваря при опит да го задържи.

Знаете ли, г-жо Манолова, че именно след тази трагедия Катя Русева е назначена на работа в полицията – като подкрепа от колегите на загиналия ѝ мъж. А знаете ли, че да „вземат под крилото си“ съпругите на загиналите си колеги, е практика при полицаите? Същите тези полицаи, които Вие умело използвате в политическите си жонглирания. И на които така умело вменявате, че едва ли не са смачкали покойния вече полицай Кристиян Русев и това е причината да се самоубие.

Няма и как да знаете, че Кристиян Русев е бил полицай едва два месеца и малко – от постъпването си на работа в охранителна полиция на 14 септември 2020-а до смъртта си на 20 ноември 2020 година. Така е – по простата причина, че не сте проверили. Опитите Ви да вмените, че едва ли не е бил системно тормозен, та чак да си тегли куршума, са не просто жалки – те са морално престъпни.

БЛИЦ стои на позицията си от фаталната дата 20 ноември – да не разкрива подробности за причините за смъртта на полицая Кристиян Русев. Това ще оставим на Вас, г-жо Манолова – Вие сте по грандиозните разкрития. Без оглед на скрупули, норми…

Само да Ви кажа още нещо: ако сте решили да се превръщате в еталон за инсинуация, моля Ви, не го правете на гърба на една жестока лична трагедия, която употребявате за политически цели. Недостойно е!

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно4 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални