Свържете се с нас

Новини

Манолова разплака майка на мъртъв полицай с брутални лъжи

Published

on

Една майка плаче заради Вашите инсинуации, г-жо Манолова! Това трябваше да ми е заглавие, но за да не звучи излишно драматично, го оставям в лийда. Иначе е факт – Катя Русева, майката на полицая, който се самоуби през ноември миналата година във Варна и чиято смърт Вие тъй удобно пришихте към поредния си безочлив пиар, днес се е разплакала. Разплакала се е, след като е разбрала от колегите си за Вашия коментар във Фейсбук. Или на онзи, който го е написал – без значение кой администрира профила Ви, отговорността е Ваша.

Нека цитираме част от публикацията Ви: „Победихме страха. Сигналите продължават да валят в Изправи се.БГ. Един от шокиращите е от разследващи полицаи, сред които и напуснали системата на МВР. И те са заложници. На статистиката. За да докарат по-висок процент разкриваемост, са принуждавани от политическото ръководство да нарушават закона и да стават съучастници в злоупотреба с власт. Корупцията и беззаконието стигат дотам, че техен колега на 25 години се самоубива със служебното си оръжие. Самият той син на загинал полицай.“.

И за да не речете, че цитатът е тенденциозен, да отбележим, че оттам насетне продължавате с това, че призовавате „новия вътрешен министър Бойко Рашков за незабавна проверка в ОД на МВР Варна и ситуацията с разследващите полицаи“. Чудесно, призовавам го и аз – една проверка винаги действа ободряващо.

Но да се върнем на същинската част – долната Ви инсинуация: „Корупцията и беззаконието стигат дотам, че техен колега на 25 години се самоубива със служебното си оръжие“.

Да започнем оттам, че полицаят не е на 25 години, а е на 31. Казва се Кристиян Русев и се самоуби на 20 ноември, малко преди да навърши 32 години през декември. Можехте да проверите, не е трудно. А така щеше да Ви стане ясно и доколко коректен е подаденият сигнал. Ако въобще можем да го наречем така.

И не е разследващ полицай – от охранителна полиция е, патрулно-постова дейност е извършвал. Но за Вас фактите не са важни. Важна е интерпретацията им – целево, както Ви е удобно.

Вероятно ще Ви направи впечатление, че редакцията ни разполага с известни данни, но не ги оповестява. Причината е проста – морални съображения. Защото трагедията за близките е огромна, а причината – твърде лична. Не е „корупция и беззаконие“, г-жо Манолова.

Вие сте юрист и поведението Ви е абсолютно недопустимо. Недопустимо е да не се поинтересувате, че има следствено дело, което не е приключено. Отделно е имало вътрешна проверка, защото това се води извънредно произшествие, или както още го знаят старите ченгета – ЧП (чрезвичайно произшествие).

И въпросната проверка не е установила нарушения. А знаете ли, че ако беше налице дори съмнение за престъпление, по случая щеше да работи и „Вътрешна сигурност“, но това не се е случило? Щяхте да знаете, ако бяхте проверили.

Да оставим факта, че безцеремонно мултиплицирате информация, чиято истинност е непроверена. Така, както го правят по махленските гаражи, докато се наливат с бира. Грозното е, че Вие я интерпретирате, за да добие сатанински облик – все пак имате цел. И тя далеч не е идеална.

Вярно е, че Кристиян Русев е син на загинал полицай. При това загинал при изпълнение на служебните си задължения. Баща му Валентин Русев беше прострелян смъртоносно през 1995 година от Тодор Калудов – Лихваря при опит да го задържи.

Знаете ли, г-жо Манолова, че именно след тази трагедия Катя Русева е назначена на работа в полицията – като подкрепа от колегите на загиналия ѝ мъж. А знаете ли, че да „вземат под крилото си“ съпругите на загиналите си колеги, е практика при полицаите? Същите тези полицаи, които Вие умело използвате в политическите си жонглирания. И на които така умело вменявате, че едва ли не са смачкали покойния вече полицай Кристиян Русев и това е причината да се самоубие.

Няма и как да знаете, че Кристиян Русев е бил полицай едва два месеца и малко – от постъпването си на работа в охранителна полиция на 14 септември 2020-а до смъртта си на 20 ноември 2020 година. Така е – по простата причина, че не сте проверили. Опитите Ви да вмените, че едва ли не е бил системно тормозен, та чак да си тегли куршума, са не просто жалки – те са морално престъпни.

БЛИЦ стои на позицията си от фаталната дата 20 ноември – да не разкрива подробности за причините за смъртта на полицая Кристиян Русев. Това ще оставим на Вас, г-жо Манолова – Вие сте по грандиозните разкрития. Без оглед на скрупули, норми…

Само да Ви кажа още нещо: ако сте решили да се превръщате в еталон за инсинуация, моля Ви, не го правете на гърба на една жестока лична трагедия, която употребявате за политически цели. Недостойно е!

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---

Новини

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

Published

on

Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план, пише RT с което доказва амбицията на Путин за световно господство.

В речта си руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”. Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

Путин прогнозира недостиг на храна в целия свят, тъй като западните санкции срещу Русия са се отразили неблагоприятно на цялата световна икономика. Във връзка с решението на няколко западни държави да замразят активите на руската централна банка Путин заяви, че това само ще подкопае непоправимо доверието в тези държави и ще накара други страни да се замислят, преди да предоставят резервите си на тях. Според руския президент почти половината от активите на Москва са били „просто откраднати” от Запада.

---
Реклама

Интересни

Новини1 година ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини1 година ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини1 година ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Новини1 година ago

В момента! Бившият вицепремиер пострада тежко в катастрофа. Има жертви

Председателят на Социалдемократическата партия и бивш вицепремиер на Сърбия Расим Ляич бе ранен тежко в катастрофа, станала в неделя сутринта...

Актуални