Свържете се с нас

Новини

Константин Пенчев захапа Манолова и разкри как Братя Галеви може да станат депутати

Published

on

Съдията в Конституционния съд и бивш омбудсман Константин Пенчев даде първо интервю след 6 години – за „Неделята на NOVA“. Той сподели, че е усещал работата на омбудсман като призвание, обичал е хората.

Според него с Мая Манолова, която го наследи на позицията, са имали различно разбиране за позицията на омбудсман.

„За Мая Манолова не ми се говори. Да приемем, че имаме различен стил на работа и различно разбиране на институцията омбудсман.
По думите му всички са го предали, дори част от тези, които са го предложили за омбудсман, защото са гласували за Манолова.

„Горе долу всички ме предадоха. Дори и част от тези, които ме предложеха може да са гласували за Манолова. Това бяха Реформаторският блок. По-скоро Мартин Димитров. Той се обади в последния ден и много се колебаех, дали да се съглася. Просто всичко беше уредено.

Такава е била политическата воля, ГЕРБ не са ме одобрявали за втори мандат. Иронията на съдбата е, че кандидат тогава на ГЕРБ бе Манолова, която сега е най-големия критик на правителството на ГЕРБ“, коментира Пенчев.

Работата ми в Конституционния съд е много отговорна. Той не е съд, дейността му не е типично правораздавателна. Не можем да бъдем в рамки, животът се развива.

Той смята, че Конституцията трябва да се променя, но не е необходима нова.

„Конституцията трябва да се променя, но няма нужда от нова конституция. не трябва да се плъзгаме по тази плоскост. Държавата не може да се откаже от финансиране на политическите партии, защото те са гарант за демокрацията. С отвращение слушам когато от парламентарна трибуна се говори за премахване на заплати, намаляване на депутати. Какво означава това? Че моят труд не струва нищо? Ако не са необходими депутатите, да станем една диктатура и всичко да се свърши“, каза Пенчев.

Пенчев коментира и случващото се в Комисията „Манолова“ и какъв би бил резултатът от мажоритарния вот.

„Ако се върнем началото на прехода имаше една приказка – каквито са ни бизнесмените, такива са ни и политиците. Бизнесът в голяма част е такъв“, каза той.

На въпроса, дали е възможно бизнесмените, показани във въпросната комисия, да влязат в политиката, Пенчев отговори така: „Не съм специалист по изборни системи, но ми се струва много логично. Не мога да си представя представителите на Кюстендилския избирателен район да бъдат други, освен Братя Галеви“.

Ще успеете ли КС да се произнесете в срок по новия Изборен кодекс.

„Какво означава да се произнеса в срок“ Ако два дни преди изборите, например президента или ВАС, реши, че има нови противоконституционни разпоредби и ги внесе при нас? Какво означава да се произнесем в срок? Да се произнесем в нощта преди изборите? Ние проверяваме закона, ако действащия закон е спазен, значи изброите са перфектни.

Ако този закон в по-късно време бъде обявен за противоконституционен, знаете, че нашите решения действат в бъдеще“, каза Пенчев. По неговите думи стана ясно, че това не може да бъде основание за касиране на вота.

Говорейки за исканията за смяната на Иван Гешев на позицията главен прокурор, той каза, че смяната на човек не променя нищо трябва да се промени системата. Закриването на спецпрокуратурата е чисто политически ход. Главният прокурор може ли без МВР, без ДАНСК който и да е прокурор да повдигне обвинение. Той не може да тръгне с лупата и сам да разследва? Когато се говори за всемогъщото в прокуратурата , това е малко…

/skandal.bg/news/16211886103245/konstantin-penchev-zahapa-manolova-i-razkri-kak-bratya-galevi-mozhe-da-stanat-deputati

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно2 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални