Свържете се с нас

Новини

Икономистът Питър Шиф: Идва най-мощната инфлация от 50 години насам, спасението е в…

Published

on

Известният икономист Питър Шиф предрича скорошен крах на долара и препоръчва спешно да се влага в злато. Американските фондови пазари като цяло се покачват, въпреки мрачните икономически данни. Всякакви оптимистични новини за коронавируса, като скорошните изпитвания за ваксина, ги изстрелват нагоре, твърди той. Според него всъщност акциите се дърпат нагоре изключително от вливанията на Федералния резерв, пише Pogled.info.

Джером Пауъл – председател на Съвета на управителите на Федералния резерв всъщност обеща да отпечата неограничена сума пари и призова Конгреса да заеме и харчи толкова пари, колкото искат, тъй като ФР е готов да монетизира всякаква сума от държавните разходи. Напразно хората вярват, че това е добре за пазара. Това е бедствие за икономиката, което ще унищожи стойността на долара. Да, акциите ще се повишат, но какво ще стане, ако се оценят в безполезна валута? Печатните преси работят с пълна скорост, тъй като Фед създава пари от въздуха с безпрецедентна скорост. Някой ще плати за това, всички ние ще платим. Много хора ще бъдат унищожени от инфлацията, смята Шиф.

Има ограничение за това колко пари може да отпечата ФР. След това всичко ще се срине. Какъв е смисълът да се печатат пари, за които не може да се купи нищо? И така, какво прави Федералният резерв? Ако Централната банка беше действала правилно през цялото това време, икономиката щеше да бъде достатъчно силна, за да издържи на пандемията и да направи това, което наистина е необходимо – рязко да намали правителствените разходи. Проблемът сега е, че никой няма пари. Всички фалираха, но няма лост за коригиране на ситуацията, защото ФР прави една грешка след друга, надувайки един балон след друг. Тези балони започнаха да се издуват още преди началото на пандемията, която направи само допълнителни дупки в тях. Сега „въздухът“ от мехурчетата излиза много по-бързо. Всичко което могат да измислят, е как да се напомпа отново балона Но това е нереално. В крайна сметка ФР ще унищожи долара чрез отприщване на хиперинфлация.

Доларът вече се противопоставя на гравитацията и щом наистина започне да пада, ще избухне. Но много специалисти настояват, че инфлацията не е проблем. Да речем, индексът на потребителските цени е много нисък. Но инфлацията сега е безпрецедентна. Инфлацията по дефиниция е разширител на паричното предлагане и през април тя нарасна с рекордни темпове. Инфлацията е най-порочният данък, защото засяга най-уязвимите слоеве от населението. Той удря по-нисшите класи, работещите бедни, хората, които имат спестявания. Той унищожава стойността на пенсионните спестявания. Той унищожава стойността на заплатите. Предстои да видим ценова инфлация, която ще бъде по-мощна от нивото на 70-те години. Къде трябва да отидат инвеститорите? Златото е сигурно убежище, както и среброто.

Що се отнася до спекулативните пари, акциите на минната индустрия са най-ефективни по отношение на съотношението риск / печалба. Повечето хора ще бъдат унищожени от данъка на инфлацията. Някой ще трябва да плати сметките за цялата финансова помощ и всички стимулиращи плащания. Тъй като не вдигаме данъци, ние се финансираме чрез инфлация. Но това не е безплатно. Това просто означава, че всеки, който е достатъчно глупав да държи щатски долари, независимо дали това са спестявания, облигации, други инвестиции с фиксиран доход или каквито и да е инвестиции, фокусирани върху доходите в щатски долари, всички ще пострадат. Как да избегнем страданието?

Отървете се от доларите, препоръчва Шиф. Използвайте ги за натрупване на истински пари – злато и сребро. Всички валути сега губят своята стойност и това можете да видите от златните котировки. Всъщност златото достигна рекордни максимуми почти с всички основни валути, с изключение на долара. В крайна сметка доларът ще загуби статута си на резервна валута и светът ще се върне към златото като основен паричен резерв, завършва той.

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно2 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални