Свържете се с нас

Новини

Изплуваха скандални подробности за новата шефка на МВР кабинета на Бойко Рашков и Бошков!

Published

on

Елена Павлова Фичерова-Караиванова, шеф на кабинета на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, до миналата година е била служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Това сочи биографичната справка за Фичерова, публикувана на официалната интернет-страница на МВР. Там обаче липсва една много важна подробност, а именно, че Фичерова-Караиванова е била уволнена дисциплинарно от комисията „Цацаров“ заради „установен случай на конфликт на интереси“, както съобщиха за БЛИЦ източници от новата й месторабота – МВР.

През януари антикорупционната комисия започва серия от дела за отнемане на незаконно придобитото имущество на бизнесмена, укриващ се в Дубай Васил Божков, на фирмите му, както и на съпругата му Елена Динева. По същото време Елена Павлова Фичерова-Караиванова все още е началник на отдел „Човешки ресурси“ в КПКОНПИ.

През февруари антикорупционната комисия внася в Софийския градски съд исковете срещу Божков като общата стойност на незаконно придобитото имущество, за което претендира КПКОНПИ, стига до 406 милиона лева. Скоро след това началникът на „Човешки ресурси“ в комисията Фичерова е дисциплинарно уволнена с мотив „конфликт на интереси“, според източниците на БЛИЦ.

След назначаването й през миналата седмица като шеф на кабинета на вътрешния министър Бойко Рашков, Фичерова-Караиванова бе посочена в медиите като учредител и член на ръководството на партията на Васил Божков – Българско лято. В официалния учредителен протокол на Българско лято от 3 януари 2021 нейното име ясно личи сред учредителите. Фичеров-Караиванова е избрана за член на Изпълнителния съвет на Българско лято под номер 13.

Според официална справка в Централната избирателна комисия (ЦИК), за изборите на 4 април Елена Фичерова-Караиванова е регистрирана като кандидат депутат от партията-носител на Божков Българско национално обединение-БНО в 23 МИР-София. Там водач беше Васил Божков, а тя е в листата под номер 9. На 2 март Фичерова-Караиванова е подала до ЦИК искане да бъде заличена като кандидат за народен представител. Искането е удовлетворено от комисията.

Вчера в интервю за БНР президентът Румен Радев отказа да отговори на въпроса кой е посочил учредител и член на ръководството на партията на Васил Божков за началник на кабинета на служебния вътрешен министър. Радев се измъкна от темата като каза, че това били писания от медиите, но Фичерова-Караиванова не била в листите на Българско лято. Партия с такова име обаче на изборите нямаше, защото Васил Божков използва името на БНО.

Днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков в интервю за bTV направи противоречиви изявления относно Фичерова. Обяви, че никой не му я е препоръчвал за шеф на кабинета и в същото време изненадващо сподели: „Не мога да твърдя, че я познавам“. Рашков призна още, че се е запознал с Васил Божков преди 30 години в почивна станция на Министерския съвет във Велинград. Но отказа да каже за какво са си говорили.

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно4 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални