Свържете се с нас

Новини

Д-р Симидчиев: Ако усещате тези симптоми в момента, най-вероятно имате коронвирус!

Published

on

Нарастването на броя на пациентите ще постави всички под напрежение. Това заяви в ефира на Нова тв пулмологът д-р Александър Симидчиев.

„Когато има много заразени, неминуемо се заразяват и хора, които са изключение. Може да са такива с генетични особености например”, каза той.

„В момента имаме разразяващ се пожар. Трябва да го ограничим – маски, хигиена на ръцете и дистанция. Това трябва да стане задължително, за да спрем този епидемичен пожар”, заяви Симидчиев.

Според него трябва да бъдем общност, да не сме разделени.

„Когато имате запушен нос, драскане в гърлото или температура, имайте предвид, че ние работим в медицината и с предварителна вероятност. В момента няма други заболявания в този месец, които да предизвикват такива оплаквания. Няма грип А в момента и .н.

Ако имате тези симптоми, най-вероятно имате коронвирус. Потърсете лекар и си стойте вкъщи. Не разпространявайте вируса”, каза той.

„Когато човек има само температура, няма затруднения в дишането и няма други сериозни симптоми, може просто да се изолира и карантинира. Ако има проблеми с дишането и по-сериозни симптоми, е редно да се повика Бърза помощ”, каза той.

„Помещенията, които не се проветряват, увеличават риска от зараза. Частиците, които се отделят, докато говорим, стоят известно време във въздуха. Важно е да има циркулация на въздуха. Все пак основният риск е на близко отстояние и говорене без маска. Просто трябва да имаме адекватно поведение към обстановката, която изисква да се пазим един друг”, каза Симидчиев.

„К-19 е опасен за хора в рискови групи, за останалите този вирус не е толкова опасен. Просто вече вирусът се разпространява неконтролируемо”, заяви той.

Той заяви, че упражнението, показано от д-р Ботев наистина работи, особено при по-тежки случаи, защото така белите дробове работят под по-малко налягане.

 

Източник: https://novinitednes.info/2021/05/novini/10756-%d0%b4-%d1%80-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d0%b4%d1%87%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%83%d1%81%d0%b5%d1%89%d0%b0%d1%82%d0%b5-%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d1%82%d0%be%d0%bc/?fbclid=IwAR3nfQOgKR6s2FFcuH_uXUE76UKOcPA-x5YD_seQY-NaWm_IKtLFNYq3khM

---

Любопитно

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Published

on

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да ги пазят. И ако искате да разберете има ли до вас роднина от света на починалите, то тази статия на Ко4 може да ви помогне:

Животно

Ако 40 дни след загубата на любимия човек срещнете на улицата бездомно коте, пале или ранена птица, то може би в тялото на животното се намира душата на вашия роднина. В този случай не бива да подминавате животното, трябва да го вземете вкъщи и той да стане ваш талисман.

Такива животни притежават невероятна емпатия. Те ще усещат настроението ви, ще ободряват и ще даряват радост дори в най-трудните дни.

Комбинация от числа

Ако редовно срещате едни и същи цифрови комбинации (0000, 1111, 2222) върху часовници, билборди, в реклами по телевизора и т.н., то това е знак, че близкият ви човек е до вас. По този начин той се опитва да каже, че никога няма да ви остави и ще се грижи за вас дори от другия вят.

Също така може да видите/чуете рождената дата или друга значима дата, свързана с починалия. Всичко това оказва, че той е наблизо.

Сън

Може би най-известният знак – сън с участието на починалия родственик. Често интерпретираме тези сънища неправилно, веднага започваме да поставяме заупокойни свещи. Но всъщност вашият близък може да иска да ви донесе важни вести, може би пък иска да ви предупреди за нещо.

Важно е правилно да разшифровате съня. Ако например роднината ви мълчи и се усмихва, той просто е решил да ви каже, че всичко е наред. А ако е разтревожен в съня, значи, че в реалния живот трябва да бъдете внимателни.

Източник: Уебмястото

---

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

---

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

---
Реклама

Интересни

Любопитно2 месеца ago

3 признака, че починал близък е до вас и ви пази

Екстрасенсите твърдят, че душите на починалите хора остават в света на живите, за да бъдат до своите роднини и да...

Новини2 години ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини2 години ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини2 години ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Актуални