Connect with us

Новини

Геро остана без приятели в кризата

Published

on

Герасим Георгиев-Геро дълго време се справяше някак с натоварения си график.

Толкова, че в един момент умората вече много започна да му се отразява.

И как иначе, след като Геро работеше буквално без почивен ден, почти постоянно – до пълна изнемога.

Той е познат от бившето предаване „Господари на ефира”, което днес е онлайн платформа. Снимаше се в доста формати на продуцента Магърдич Халваджиян – комедийното предаване „Пълна лудница”, сериала „Полицаите от края на града”, а в музикалното състезание „Маскираният певец” бе един от детективите. Освен това играеше в театъра доста усилено. Последната премиера на представление, в което участваше, бе „Зорба” в „Малък градски театър”. В актуалната ситуация, дори да се възобнови с някакви мерки работата на артистите, Геро си дава сметка, че няма как да играят „Зорба”, защото са много хора на сцената. Според него ще се играят по-камерни представления.

„Точно, когато излезе „Зорба”, бях натрупал сериозна умора. Е, не съм си пожелал да си почивам чак два-три месеца, но… Може би тази ръчка трябваше да се удари в един момент, защото беше станало наистина натоварено”, споделя симпатягата. Актьорът, който на 10 юли ще празнува 46-тия си рожден ден, мислел, че ще си почине малко и после ще се завърне. Уви, няма как. Все пак е убеден, че нещата ще се оправят. Работата е там, че е загубил вдъхновение и мотивация да играе на театрална сцена.

И преди Геро, който в момента участва в поредицата „Господари на уеба” в онлайн формата на бившето предаване „Господари на ефира”, е намеквал за неудовлетвореност от случващото се в артистичните среди у нас. По-точно е изтъквал, че пазарът ни е малък, а трудът на актьорите е много експлоатиран и не добре платен. Ако можело да взимат минимално пари. Популярността, разбира се, налага други параметри на заплащане. Това пък коства преумора, работа без почивен ден, което се отразява на здравето и времето, прекарано със семейството, дори и на празници. И все пак Геро е говорил общо за гилдията.

Днес, в контекста на пандемията, негативните чувства у актьора, като че ли са се позасилили. „Не знам дали ми се играе на сцена въобще. Ако сега отворят театрите, в никой случай няма да съм на същия режим. Обезкуражих се”, призна Геро в свое интервю преди дни.

Той изтъкна, че подготовката на един спектакъл изисква невероятни усилия, а после има голям риск някой да го критикува неправилно или направо да го „плюе”. „Това са вече 21 години, не е 1-2”, подчерта Геро. И той вече започнал да претегля дали усилията му си струват спрямо това да лишава семейството си, здравето си. Повечето пъти везната била на негова страна. Геро не казва, че всяко представление е перфектно, но повечето са на ниво чисто художествено. „Отделно плюенето постоянно между колеги, в съсловието – и от това ме боли. Превзетостта, да стоят усмихнати срещу теб… Вече дори не чакат да се обърнеш с гръб. Това ме умори. Театърът стана на всяка цена, на живот и смърт. Вадим постановки една след друга, като на ишлеме. И в един момент започваш да губиш представа, а трябва на всяка цена да изкараш премиера”, сподели Геро.

Често представленията се пускат по едно и също време, „ако може да прецакаме другия”. Геро не знае кога и по какъв начин ще му се върне предишното желание да стъпи на сцената. Разбира се, като стъпи на театрална сцена, ще си свърши работата професионално. И все пак той определено вече ще търси стойностни неща, които могат да го развълнуват. Смята, че ситуацията с пандемията ще му даде възможност да си „изчисти нещата”.

„Работа няма. Ако говорим в чисто човешки план, всеки мисли за оцеляване”, споделя Геро и изтъква, че все пак има семейство, което трябва да обезпечи, има кредити в банки. Понякога трябва да се играят неща, за да се закърпи бюджета. Сигурно ще има и такива, които ще приеме, смята той и допълни – пък да го „плюе” този, който не трябва да прави тези компромиси. „Няма как. Ако в нормална ситуация съм можел да мина без нещо, сега ще трябва да го поема като ангажимент. Говорим за оцеляване. Преди аз съм търсил работата, сега тя ще ме търси”, каза Геро.

Той призна, че голяма част от него е „някаква меланхолия” и все търси откъде идва. Някъде намира отговори, като например, светът на технологиите, забързаното ежедневие и напрежение, в който живеем. В момента той контактува с много малко хора. Може да разбере кои са истинските му приятели и кои го търсят не само заради ангажиментите. Дава си сметка, че приятелите му са едва трима-четирима души, пише Уикенд.

Continue Reading

Новини

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

Published

on

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру.

„Нападението бе извършено срещу поделение на американските военновъздушни сили в западната провинция Анбар“, допълни медията от Израел.

„На този етап не са постъпвали данни за жертви и пострадали“, посочи още нюзру, която се позова на арабски източници.

Нюзру добави: От Пентагона не са коментирали атаката.

„Никой не е поел отговорността за атаката“, посочи още  изданието.

Мащабна операция срещу бойци от ИД започна в Ирак

Според медийната информация обстрелът е бил извършен с ракети „Град“.

Реактивните снаряди са били разработени в Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век и се произвеждат в Русия до ден днешен.

Continue Reading

Новини

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Published

on

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Всичко започна от думи на Митев от парламентарната трибуна: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви народният представител от ПП.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа”. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Това ядоса председателя на „Възраждане”, който се насочи към Искрен Митев в зала. Имаше спречквания, но до физически удари не се стигна.

От „Възраждане” поискаха извинение от „Продължаваме Промяната” и наказание от страна на Народното събрание заради Митев. Според тях казаното са „клевети и лъжи”. Искането на партията ще бъде обсъдено на Председателки съвет. Възможни са санкции за Митев и за Костадинов.

Continue Reading

Новини

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

Published

on

Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план, пише RT с което доказва амбицията на Путин за световно господство.

В речта си руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”. Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

Путин прогнозира недостиг на храна в целия свят, тъй като западните санкции срещу Русия са се отразили неблагоприятно на цялата световна икономика. Във връзка с решението на няколко западни държави да замразят активите на руската централна банка Путин заяви, че това само ще подкопае непоправимо доверието в тези държави и ще накара други страни да се замислят, преди да предоставят резервите си на тях. Според руския президент почти половината от активите на Москва са били „просто откраднати” от Запада.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

Новини1 година ago

Истинската война започна! Множество ракети са изстреляни директно по САЩ! Страшно е

„Шест ракети бяха изстреляни по военна база на САЩ в Ирак“, предаде нюзру. „Нападението бе извършено срещу поделение на американските...

Новини1 година ago

България удари дъното! Депутатите се сбиха в народното събрание току-що – СНИМКИ

Напрежение в Народното събрание. Стигна се до спречкване между депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов....

Новини1 година ago

Никога не е стигал до там: Само преди минути Путин прониза цялото човечество с най-страшната заплаха

„Митът за западната социална държава се разпада”, добавя той Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции,...

Новини1 година ago

В момента! Бившият вицепремиер пострада тежко в катастрофа. Има жертви

Председателят на Социалдемократическата партия и бивш вицепремиер на Сърбия Расим Ляич бе ранен тежко в катастрофа, станала в неделя сутринта...

Актуални